Taal wijzigen
De theatercollectie
Sidebar content Main content

Startpagina

Welkom in het zoeksysteem van de Theatercollectie van het Allard Pierson

U heeft de mogelijkheid om de hele database te doorzoeken of u kunt kiezen voor één van de onderstaande deelcatalogi.

De museumcollectie telt meer dan 185.000 objecten, en bestaat uit schilderijen, prenten, tekeningen, foto’s, affiches, brieven, kostuums, maskers, maquettes, rekwisieten, poppen, schimmen, curiosa en programmaboekjes.
De bibliotheekcatalogus omvat meer dan 45.000 teksten vanaf de 17e eeuw, secundaire literatuur, tijdschriften, artikelen, recensies, bladmuziek en knipsels.
De archieven beslaan een periode van begin 19e eeuw tot heden. U vindt hier ruim 400 archieven van personen, gezelschappen, opleidingen, producenten en theaters.
In audiovisueel vindt u 42.500 geluids- en video-opnames op alle mogelijke dragers, variërend van 78 toerenplaten tot digitale bestanden.
In producties kunt u zoeken in ruim 105.000 records waarin premières worden beschreven van theatervoorstellingen in Nederland.
In circussen 1765-2010 vindt u beschrijvingen van meer dan 5000 circussen uit heel de wereld. Objecten gerelateerd aan circus vindt u in de museumcollectie.

U kunt via dit zoeksysteem ook materialen aanvragen om te lenen of in te zien.
Meer informatie vindt u op: http://tin.nl/theatercollectie/

Vanwege auteursrechtelijke beperkingen kunnen niet alle gedigitaliseerde materialen bij een zoekresultaat getoond worden.

Download onze uitgebreide zoekinstructie


Disclaimer

De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag niet worden vermenigvuldigd, gepubliceerd of verspreid zonder toestemming van het Allard Pierson. Allard Pierson/Stichting TiN is geen rechthebbende van het getoonde beeldmateriaal. Werken waarvan de vervaardiger langer dan 70 jaar geleden overleden is, zijn rechtenvrij (Publiek Domein). Voor het meeste wat recenter is gecreëerd, is toestemming nodig van de rechthebbenden alvorens wij hoge resolutiebestanden leveren.

Voor meer informatie over auteursrecht, zie het AuteursrechtInformatiePunt van de Universiteitsbibliotheek.

Voor het aanvragen of gebruik van (reproducties van) foto- of videomateriaal kunt u contact opnemen met theatercollectie@uva.nl. Tarieven zijn afhankelijk van de vraag en op aanvraag verkrijgbaar.

Bruikleenaanvragen lopen via Allard Pierson.

Onjuiste termen of termen met een negatieve connotatie

Wij zijn ons ervan bewust dat titels, beschrijvingen of getoond beeldmateriaal foutieve termen, beladen termen of termen met een negatieve connotatie kunnen bevatten. Heeft u hier vragen of opmerkingen over neem dan contact op via theatercollectie@uva.nl.

theatercollectie.uva.nl gebruikt functionele cookies om de gebruikerservaring te verbeteren
Deze website maakt ook gebruik van analytische cookies